Word Vriend, Bosbeschermer of Donateur


 We nodigen je graag uit om Vriend, Bosbeschermer of Donateur te worden van voedselbos Hilkensberg. Ondersteun ons initiatief en je bent van harte welkom om het voedselbos te bezoeken en er te oogsten.


Voedselbos Hilkensberg

Meld je aan als vriend

Als opstartend voedselbos is de oogst nu nog beperkt maar die zal in de loop van de jaren steeds groter worden.


Als Vriend van het voedselbos mag je ook in het niet publieke deel groenten, kruiden, eetbare bloemen, fruit, noten, sierbloemen, zaden, paddenstoelen, medicinale planten enz. oogsten en krijg je voorrang op de speciale beperkt voorradige producten & korting op activiteiten zoals de BosBonBons feesten, de pluk- & proefwandelingen en de  (kook) cursussen. Je kunt al vriend worden voor 45 euro per persoon per jaar.


voedselbos-hilkensberg-bosbeschermers-gezocht

Word Bosbeschermer

Het bos naast het voedselbos is van Staatsbosbeheer en we hebben jouw hulp nodig om het bos te beschermen.


De 2 bospercelen stonden vol met oranje stippen voor de kap. Wij hebben aan SBB gevraagd of we de kap konden voorkomen en de percelen via stichting EDSP ECO kunnen aanschaffen om deze voor de natuur te behouden en ze zijn hiertoe bereid. Help ons een handje en word bosbeschermer. Voor elke bijdrage van €100 euro of meer planten we een boom met een bordje met jouw naam in het voedselbos Hilkensberg als bedankje.


Help mee en maak een donatie

Je kunt natuurlijk ook een eenmalige of terugkerende donatie maken. Met jouw bijdrage kunnen we een hoop goeds doen.


Dankzij jouw donatie kunnen we b.v. het voedselbos beheren, uitbreiden en de schooltuin en het natuurlokaal gratis ter beschikking stellen aan basisscholen de Schakel en de Bottel en zorgen we ervoor dat de wandelpaden toegankelijk worden voor mindervaliden. Dankzij jouw steun pakken we verlies van biodiversiteit klimaatverandering en ontbossing aan bij de bron en samen zorgen we voor een toekomst om naar uit te kunnen kijken.


Aanvullende informatie voor Vrienden van Voedselbos Hilkensberg

Voor onze Vrienden van Voedselbos Hilkensberg hebben we een informatie document gemaakt met aanvullende informatie en uitleg. We willen je aanraden om het document goed te lezen en dag en tijd van je eerste bezoek aan het voedselbos aan te melden via email of telefoon zodat we je een rondleinding kunnen geven met uitleg over het voedselbos. Dit is vooral van belang voor de bescherming van de wildlocaties zoals de dassenburchten.

 

Rekeningnummer Stichting EDSP ECO / Voedselbos Hilkensberg

Je kunt jouw bijdrage en/of terugkerende donatie ook overmaken naar het volgende rekeningnummer of de QR code hiernaast gebruiken.


Naam

EDSP ECO

Rekeningnummer

NL93 TRIO 0788 8220 55

Onder vermelding van

Voedselbos Hilkensberg


Jaarverslagen en statuten

Voedselbos Hilkensberg is een initiatief van Marloes & Jeroen Spaander en stichting EDSP ECO. Wij zijn de medeoprichters & beheerders van de Klimaatcoalitiede Bomenbond en de Landelijke Federatie tegen Biomassacentrales & ontbossing. Het bestuur van de stichting publiceert jaarlijks de jaarverslagen op o.a. deze website van Voedselbos Hilkensberg onderaan op de Info Pagina.


Financiele verantwoording

Eventuele inkomsten die gegenereerd worden met b.v. de donaties van Vrienden van Voedselbos Hilkensberg, de rondleidingen, cursussen en proeverijen worden gebruikt voor het onderhoud en of uitbreiding van het voedselbos en het financieren van de overige werkzaamheden en projecten voor de goede doelen die stichting EDSP ECO uitvoert.
De financiele jaaroverzichten worden opgemaakt door onze accountant & boekhouder en ook o.a. op de Info Pagina gepubliceerd.